Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Станишев: Време е да се извадят досиетата на прехода

Лидерът на БСП Сергей Станишев подкрепя тезата на президента, че трябва да се разбере кой кой е в икономическия преход на страната. В Пловдив, където приключи Националното съвещание на областните и общинските съвети на партията, Станишев припомни, че след ареста и обвиненията срещу Алексей Петров, е призовал за отваряне на досиетата на прехода.

Как бяха натрупани гигантски ресурси при приватизацията на безценица и как след като тези богатства се оказаха в частни ръце, са показвали и оказват влияние върху политиката и политическите партии. Това са все въпроси, на които трябва да отговорят досиетата на ДС, смята Сергей Станишев: Аз споделям виждането на президента по този въпроси и не споделям виждането и предложението на Иван Костов - да забравим миналото, да гледаме напред. Ако не се изчистят нещата, няма как да стъпим на здрава почва.

Запитан за кадровите промени в МВР, Сергей Станишев подчерта, че ГЕРБ слага свои хора с цел те да служат не толкова на държавата, колкото на партията. Според него конкретните смени трябва да бъдат добре аргументирани от министъра на вътрешните работи.

Сергей Станишев: Напоследък целите новини приличат на информационен бюлетин на МВР. Това е важен приоритет, но тази проблематика засенчва всичко друго, което засяга всекидневието на българина: страха за работното място, притеснението от намаляващите доходи и за здравето, допълни лидерът на БСП.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна