Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Килиан Албрехт - 20-ти, Стефан Георгиев - 25-ти в олимпийския слалом

Стефан Георгиев и Килиан Албрехт се представиха отлично в слалома на Олимпийските игри във Ванкувар, като влязоха сред 25-ет.

Състезаващият се за България австриец Килиан Албрехт финишира 24-ти в първия манш. Във втория той успя да се придвижи 4 места напред и се нареди 20-ти  в крайното подреждане.

Албрехт получи контузия в глезена на тренировка преди десетина дни, но успя да се възстанови и да стартира в последното състезание в кариерата си.

Стефан Георгиев завърши 30-ти след първия манш. Във второто си спускане се изкачи с пет места нагоре и финишира - 25-ти.

Джулиано Рацоли извоюва  олимпийската титла . 25-годишният  италианец  бе най-бърз в първия манш, който се проведе в мъгла и киша, а във втория удържа аванса си и с общо време 1:39.32 минута завоюва златото. Рацоли е първият италианец, който печели олимпийска титла в слалома след Алберто Томба преди  22 години в Калгари.

Втори в слалома остана Ивица Костелич (Хърватия), който финишира с общо време 1:39.48 минута и спечели второ сребро във Ванкувър.

Бронзото отличие в последния старт от олимпийската програма на алпийските ски спечели Андре Мирер от Швеция.

Олимпийският шампион от Торино 2006 в слалома Бенямин Райх  (Австрия) остана четвърти. Райх бе трети след първия манш, но допусна грешки във втория и остана извън призьорите.Така Австрия остана без медал в алпийските ски на Олимпиада за първи път от 1936 година.

Носителят на три медала от игрите във Ванкувър - Боде Милър,отпадна още в началото на първия манш и така пропусна възможността да стане първият алпиец, спечелил медали във всички пет олимпийски дисциплини.

/К.И./

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна