Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студ и лош терен за контролата срещу Полша тази вечер

 

Студено време, температури малко над нулата, мек терен и малък стадион са проблемите пред националните отбори на Полша и България, които ще играят тази вечер контролна среща по футбол. Двубоят е от 21,30 часа на стадион "Полония" с капацитет 6 000 зрители и ще предаваме пряко по програма "Хоризонт" на БНР. Мачът няма да се играе на някои от големите стадиони в полската столица заради продължаващите ремонти на стадионите в Полша, които трябва да бъдат готови за Евро 2012.

Проблемите пред нашия селекционер Станимир Стоилов са повече отколкото пред колегата му Франтишек Жмуда. Мачът заради контузии ще пропуснат титулярите Мартин Петров и Станислав Манолев, както и Йерениуш Йерен за поляците.

Жмуда вече обяви стартовия си състав за мача довечера - вратарят Томаш Кушчак от английския "Манчестър Юнайтед", защитниците Марчин Ковалчик от руския "Динамо" Москва, Михал Жевлаков от гръцкия "Олимпиакос", Дариуш Дудка от френския "Оксер" и Камил Глик от местния "Пяст" Гливице, халфовете Людовик Обранияк от френския "Лил", Рафал Муравски от руския "Рубин" Казан, Якуб Блашчиковски от германския "Борусия" Дортмунд, Радослав Майевски от английския "Нотингам Форест" и Славомир Пешко от полския "Лех" Познан и нападателят Роберт Левандовски от "Лех" Познан.

За нашите на вратата ще застане може би за последен път с националния екип Димитър Иванков, пред него в защитата ще са Живко Миланов, Иван Иванов, Станислав Ангелов и Веселин Минев, в халфовата линия Чавдар Янков, Стилиян Петров, Георги Сърмов, Благой Георгиев и Ивелин Попов, а в атака ще действа капитанът и голмайстор на тима Димитър Бербатов.

В Полша е и президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, който ще се опита да убеди Димитър Иванков да изиграе и тези квалификации в националния ни тим, като се очаква Михайлов и тарторите на тима да преговарят за премиите, които ще получат националите, ако се класират за финалите на Евро 2012.

 

/С.К./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна