Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Основно действащо лице в източването на "Кремиковци" е Алексей Петров

Снимка: БГНЕС

Действително в източването на "Кремиковци" и функционирането на "Октопод"-а основно действащо лице е Алексей Петров и ние сме го заявявали многократно, каза днес в Пазарджик министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. "Вече имаме над 25 свидетели, които говорят за всичко това, което е извършил "Октопод"-ът", добави Цветанов.

"Октопод"-ът е бил навсякъде, тук няма изключения - МВР, ДАНС, прокуратура, съд контролни функции, които имат определени структурни звена в държавата. Но това, което мога да кажа, е, че МВР работи ежедневно за неутрализирането и документирането на престъпна дейност и съпричастност на служители на МВР към организираната престъпност и извършването на несвойствени дейности. Дори и днес има отново задържан служител на министерството на вътрешните работи, който се занимава с лихварство. Той е от Етрополе, редови полицай и човек, който се е занимавал с лихварство. В момента Вътрешна сигурност и Областната дирекция на полицията извършват обиск на неговия дом", посочи Цветан Цветанов. 

Какви са целите на разследването, дали са били извършени действия от отговорните институции по подадените сигнали за злоупотреби в "Кремиковци", колко и срещу кого са сигналите, подадени от Александър Томов, и какви са констатациите за резултатите от дейността на Дамбовците можете да чуете в репортажа на Невена Петрова

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени