Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски - ЦСКА - 0:0 във вечното дерби

Отборите на Левски и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха наравно в среща от 21-ия кръг на футболната „А” група. Двубоят между двата тима се игра на стадион „Васил Левски” и започна добре за домакините, но те не успяха да се възползват и да реализират гол. След 15-ата минута играчите на ЦСКА изравниха играта и можеха също да отбележат. До края на първото полувреме резултатът не беше променен и двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна равностойно, като и двата отбора можеха да стигнат до попадение. Постепенно футболистите на Йоан Андоне заиграха по-добре и наложиха натиск върху играчите на Левски. Защитата на шампионите направи няколко грешки, но Панку и Гранден не се възползваха от положенията. Съдията на срещата Антон Генов даде 7 минути продължение, но това не помогна на нито един от двата отбра и мачът завърши без победител.

След този мач отборът на ЦСКА събира актив от 40 точки и остава на трето място, докато Левски е на четвърта позиция с актив от 36 точки. Лидер с 45 точки е Литекс.

19 футболни запалянковци са задържани преди начало на срещата между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщиха от МВР. Петима от 19-те са арестувани след масов бой в метрото, а един е задържан заради притежание на наркотици. От полицията уточниха, че е създадена необходимата организация, задържаните да бъдат съдени по бързата процедура.

 

В първия мач през деня - Локомотив Мездра - Локомотив Пловдив - 0:0.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени