Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" изхвърли "Манчестър" от Шампионската лига след голов трилър на "Олд Трафорд"

 

Отборът на "Байерн" Мюнхен поднесе една от изненадите в Шампионската лига тази година, след като отстрани "Манчестър Юнайтед" след загуба с 2:3 на стадион "Олд Трафорд", но с общ резултат 4:4 от двата мача се класира за полуфиналите в Лигата.

1/4 финалният мач реванш започна отлично за домакините от "Манчестър", които до 41-та минута водеха с 3:0 в резултата, но германците вкараха 2 гола и с повечето си отбелязани попадения като гост продължават напред в надпреварата. Англичаните излязоха напред в резултата още в 3-та минута, когато Дарън Гибсън изненада вратаря Ханс-Йорг Бут с удар извън наказателното поле. Само 4 минути по-късно Нани вкара красив гол, след като засече центиране на Валенсия отдясно. 4 минути преди почивката Нани се разписа за втори път в мача, след като отново бе най-съобразителен след центриране на Валенсия. В следващата атака обаче Ивица Олич се възплозва от грешка в отбраната на "Червените дяволи" и вкара от малък ъгъл във вратата на ван дер Саар.

В 50-та минута домакините останаха с човек по-малко заради втория жълт картон на бразилеца Рафаел Да Силва и баварците натикаха противника си в наказателното му поле. Решаващия гол вкара Ариен Робен в 73-та минута, след като засече топката от воле след заучено положение от корнер.

Капитанът на национлания ни отбор Димитър Бербатов се появи в игра в 80-та минута, но не успя за около 13 минути на терена да помогне на тима си с нищо.

След френския 1/4 финал "Олимпик" Лион ще играе за първи път в историята си на полуфинал в Шампионската лига. Лионци загубиха гостуването си на "Бордо" с 0:1, но с общ резултат 3:2 продължават напред. Единственото попадение на "Стад Шабан Далма" вкара мароканският национал Маруан Шамах в 45-та минута, но това не се оказа достатъчно за френския шампион.

В 1/2 финалите "Олимпик" Лион ще срещне "Байерн" Мюнхен, а "Барселона" ще играе срещу "Интер" Милано.

 

Крайни резултати от 1/4 финалите реванш от Шампионската лига:

"Манчестър" Юнайтед - "Байерн" Мюнхен - 3:2 - общ резултат 4:4
1:0 Дарън Гибсън 3'
2:0 Нани 7'
3:0 Нани 41'
3:1 Ивица Олич 43'
3:2 Робен 70'

"Бордо" - "Олимпик" Лион - 1:0 - общ резултат 2:3
1:0 Маруан Шамах 45'

Отборите в по-тъмен шрифт се класират за 1/2 финалите.

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна