Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досега са подадени 76 хил. заявления за регистрация на земеделски производители

76 хил. заявления са подадени досега за регистрация на земеделски производители от цялата страна. В Русе зам.-министърът на земеделието Преслав Борисов каза, че заявленията са за 89% от обработваемата площ.

Преслав Борисов съобщи още, че по програмата в Русенска област до днес подадените заявления от земеделските производители са 1500 за 83% от площта, която се обработва. Програмата за развитие на селските райони е една от най-добре работещите, каза зам.-министърът.

Затова групата от експерти обикаля различни райони на страната, за да обясни промените в наредбите, с които трябва да се съобразят кандидатите. Проектите започват да се приемат от 16 юни, но до тогава се очаква.

Одиторите на Разплащателна агенция откриха над 167 противоречия с регламентите, именно затова се наложи промяната в наредбите. До 28 април те ще бъдат на сайта на Министерство на земеделието на фонд "Земеделие", за да може да има един такъв период, в който хората преди отварянето на мерките да имат възможност да коригират своите проекти с оглед на новите наредби.

По програмата за развитие на селските райони от европейските фондове се предвижда финансиране за 3,2 млрд. евро от 2007 г. до 2013 г.
По публикацията работи: Наташа Димитрова - кор. на БНР в Русе
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна