Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първанов: Набелязаните от правителството мерки са необходими, но не са достатъчни

На работен обяд с посланиците на Европейския съюз и на страните-кандидатки президентът Георги Първанов е споделил опасенията си от бъдещо влошаване на икономическата ситуация, тъй като според него набелязаните от правителството мерки са необходими, но не са достатъчни. Той е изрази надежда, че правителството ще се вслуша в бизнеса и синдикатите и ще съумее в крайна сметка да намери верния баланс.

Президентът отново е заявил твърдата си подкрепа за решителна борба с корупцията и с организираната престъпност, включително за някои от проведените от МВР акции. В отговор на зададен въпрос държавният глава е изложил мотивите си за налагане на вето върху НПК и последващото му отнасяне до Конституционния съд.

Също в отговор на изразената загриженост от посланиците на Австрия, Германия и Чехия във връзка с публични изявления по отношение на електроразпределителните дружества, президентът Първанов е заявил, че в обществото безспорно има натрупани негативи спрямо тези дружества. Според него министърът на икономиката, енергетиката и туризма трябва да инициира диалог с тях с оглед набелязването на съвместни мерки за бързо преодоляване на проблемите.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени