Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал продължава победния си ход на турнира в Рим

Световният номер 3 Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на силния тенис-турнир от сериите "Мастърс" в Рим (Италия) с награден фонд 2,75 милиона евро. В мач от третия кръг Надал, шампион тук за последните пет години, победи Виктор Ханеску (Румъния) с 6:3, 6:2. Срещата продължи 1:22 часа. На трубуните Надал бе подкрепян от звездата на футболния Рома - Франческо Тоти. Това е 24-та победа за испанеца в този турнир и негова 56-та поредна на червено през месец април в кариерата му. Съперник на четвъртфиналите на Надал ще бъде Станислас Вавринка (Швейцария), който победи Робин Сьодерлинг (Швеция) с 6:3, 6:2 за 78 минути.

Поставеният под номер 7 в основната схема Жо-Вилфрид Цонга (Франция) също продължава в четвъртфиналите след успех над колумбийския квалификант Сантяго Хиралдо с 6:4, 6:3 за 88 минути. В следващия кръг негов съперник ще бъде номер 13 Давид Ферер (Испания), който отстрани 5-ия в света Анди Мъри (Великобритания) с 6:3, 6:4 за 96 минути.

След като отстрани номер 1 в света Ернестс Гулбис от Латвия продължава победния си ход. Той се класира за четвъртфиналите след успех над италианеца Филипо Воландри с 6:2, 3:6, 7:6 (7:4). В следващия кръг съперник на Гулбис ще бъде Фелисиано Лопес (Испания). Испанецът дори не игра в третия кръг срещу номер 11 Иван Любичич (Хърватия), след като Любичич получи мускулна травма на крака по време на загрявката.

Преди това номер 2 в света Новак Джокович (Сърбия) допусна по един пробив във всеки сет, но победи Томас Белучи (Бразилия) с 6:4, 6:4 и се класира за четвъртфиналите. Срещу 28-ия в световната ранглиста Белучи Джокович имаше само 57 процента успех при първия сервис, но спечели мача за 1:27 часа. Сърбинът се бори за трети финал тук, след като спечели през 2008-ма, а миналата година загуби от Рафаел Надал. На четвъртфиналите съперник на Джокович ще бъде номер 6 в схемата Фернандо Вердаско (Испания), който победи своя сънародник Гилермо Гарсия-Лопес с 6:4, 7:6 (7:2). Станислас Вавринка (Швейцария) също продължава напред след успех над Робин Сьодерлинг (Швеция) с 6:3, 6:2 за 78 минути.

 

/И.Х./

 

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна