Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Светлана Боянова е новият заместник-министър на земеделието и храните

Премиерът Бойко Борисов назначи Светлана Боянова за заместник-министър на земеделието и храните, съобщиха от правителствената информационна служба.

Светлана Боянова е завършила право в Бургаския свободен университет през 1999 г. и има специализации по обща селскостопанска политика, биологично земеделие, правна закрила на сортовете растения в Европейския съюз.

Започва кариерата си в Земеделското министерство. От средата на 2003 г. е юридически съветник в Българската международна стопанска асоциация. От две години е изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България.

Светлана Боянова бе предложена официално от земеделския министър Мирослав Найденов за зам.-министър на мястото на оттеглилия се Преслав Борисов. За нея Министър Мирослав Найденов заяви, че е изключителен професионалист, млад, динамичен човек. Тя има добри контакти с Брюксел.

С много добър опит по отношение и комуникация с ЕК, добри отношения и с неправителствените организации, участвала е и в преговорния процес на България с ЕК.

Земеделският министър коментира, че няма да има конфликт на интереси, ако Светлана Боянова бъде назначена за заместник-министър на земеделието.

Самата тя е юрист, няма собствен бизнес. В ръководството тя е изпълнителен директор, в назначаема длъжност в тази асоциация, нямат някакъв семеен бизнес.

Като зам.-министър тя ще контролира дейността на дирекцията "Развитие на селските райони".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени