Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят над 1,2 млн. лв. от общински съветник от ДПС в Попово

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, иска отнемане в полза на държавата на имущество за над 1 218 000 лв от общинския съветник от ДПС в Попово Фикрет Хасанов.

Делото по иска на комисията „Кушлев” срещу 45-годишния арендатор на земеделски земи започна днес в Разградския окръжен съд.

Искането за отнемане в полза на държавата на имущество на общинския съветник от Попово, за което няма законно установени източници, е основано на проверка на комисията, обхванала периода от 1984-та до есента на 2009-та година.

Фикрет Хасанов и съпругата му, които живеят в Разград, се явиха на делото без адвокат, т.к. по думите им не могат да си позволят такъв. Те определиха иска за конфискация като неоснователен и тенденциозен, а направените пазарните оценки на купувани от тях селскостопански животни и имущество - като нереално високи.
По искане на ответниците съдът разпореди да бъдат извършени оценителска и икономическа експертиза за оценка на приходите на семейството от стопанска дейност, трудови възнаграждения, доходи от дейност на земеделски производители и от кредити, за да се установи дали те съответстват на извършените разходи през посочения период.

Следващото съдебно заседание по делото, за което ще бъдат призовани вещи лица и свидетели, е насрочено за 9-ти юни.

По публикацията работи: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна