Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът подкрепя респектирането на престъпността, ако това не води до нарушаване на гражданските права

Президентът Георги Първанов обяви, че подкрепя действия за респектирането на престъпността, стига това да не води до нарушаване на гражданските права. Държавният глава заяви това във Варна по повод полицейската операция "Медузите".

Всяка операция трябва да бъде конкретно преценявана по нейните резултати. Засега все още е рано да се преценяват резултатите, защото те трябва да минат през прокуратурата и съда. Когато имаме тези резултати, ще можем да оценим доколко тази ефективност е налице.

За мен е важно обаче да бъде респектирана престъпността, без това да води до нарушаване на гражданските права. И другото, което съм споделял за свое опасение, наближават кметски избори, общински избори като цяло, много се опасявам, че ще има натиск върху сегашните кметове. Нещо, което не бива да се допуска.

Георги Първанов коментира изявлението на премиера, че използвал президентската институция за налагане на бъдещия си политически проект и отговори на въпроси на кореспондентката на БНР какъв точно е този проект.

Премиерът, вероятно, е информиран човек. Нека той да каже за какво става дума. Аз не мога да коментирам. Моят проект е проектът-стратегия "България 2020". Това е политиката, която трябва да заложим за изход от кризата, така че България да бъде силна, убедителна, да бъде конкурентноспособна, да скъсим дистанцията между нашата страна и европейските сили, в т.ч. и тези, които са на едно средно равнище, защото данните засега показват точно обратната тенденция.

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна