Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Цонев е поискал да бъде освободен

Бившият министър на отбраната Николай Цонев е поискал да бъде освободен от ареста, съобщиха източници в Съдебната палата. Адвокатът на Цонев е внесъл молба, с която се иска промяна на мярката за неотклонение на неговия клиент.

Цонев е обвинен, че е предложил подкуп, като е използвал за посредници бившия главен секретар на Министерството на финансите Тенчо Попов и съдията Петър Сантиров, на следователя Петьо Петров.

Попов бе освободен от Софийския градски съд срещу парична гаранция от 10 000 лева, но прокуратурата днес внесе протест срещу това решение в апелативния съд. Защитата на Сантиров също обмисля да поиска промяна на мярката и на съдията.

Заместник-градският прокурор Роман Василев, наказан с порицание заради поведението си при ареста на бившия военен министър Николай Цонев заяви, че приема наказанието си и няма да го обжалва: "Мисля, че в началото казах, че съм поел цялата отговорност за операцията, която ръководя. И винаги съм го правил, не само за тази операция, а и за всички останали. След като аз присъствам и ръководя отделите, нося отговорност за всичко, което се случва."
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна