Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Лалова - отново номинирана за член на Комисията на атлетите към Европейската атлетика

Ивет Лалова беше минирана от Българската федерация по лека атлетика за втори мандат, като член на Комисията на атлетите към Европейската атлетика.

„Ивет е много сериозна във всичко, с което се захване. Работата на тази комисия, както и тази на Ивет персонално бе оценена високо по време на последното заседание на Съвета на ЕА в Швейцария. Ивет бе активна в целия мандат на комисията и не пропусна нито едно съвещание въпреки напрегната си програма. Всичко това мотивира ръководството на БФЛА да я номинира за втори мандат в тази комисия”, заяви президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.

За мен ще бъде гордост в тази комисия отново да има българка. Смятам, че като активен атлет мога да съм полезна за колегите ми. Възхитена съм от работата на Европейската атлетика”, заяви Ивет Лалова.

Изборът на новата комисия ще се проведе в Барселона по време на Европейското първенство на открито в Барселона (26 юли – 1 август 2010). За предложените членове гласуват всички участващи в шампионата атлети.

Лалова влезе в Комисията на атлетите през 2006 г по предложение на президента на Европейската атлетика Ханс Йорг Вирц и от тогава досега е много активна във всички сбирки.

Топ атлетката ни е третият представител на България в структурите на Европейската атлетика. Галя Пухалева е член на Комисията по предложенията, а президентът на БФЛА Добромир Карамаринов е член на ръководния орган на Европейската атлетика и председател на Комисията по състезанията.

/К.И./


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени