Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Булгартабак" обмислят намаление на цените на някои цигари

От "Булгартабак" съобщиха, че обмислят намаление на цените на някои марки цигари от средата на годината. В резултат от специализираните акции на МВР в последните две седмици продажбите са се увеличили с 20%. Ако контрабандата бъде ограничена наполовина, продажбите на компанията ще нараснат със 150 тона месечно, прогнозира изпълнителният директор Иван Биларев.

От ръководството на холдинга отхвърлиха обвиненията на шефа на митниците Ваньо Танов, че умишлено водят дружеството към фалит и обясниха нападките срещу "Булгартабак" с приватизационни интереси.

"Булгартабак" е с най-добрите финансови резултати от пет години насам. От 2008 година приходите от продажби са се увеличили с 59%. Постигнат е и 51% ръст в експорта за една година. Компанията губи на вътрешния пазар, но ръководството й обяснява това с контрабандната търговия. Делът й за една година е нараснал с 40%. Изпълнителният директор Иван Биларев.

Ние приветстваме всички тези акции, които са свързани със залавяне на контрабандни цигари. Ние имаме и друг проблем – имаме фалшиви продукти на пазара, което нас най-много ни безпокои.

Биларев отхвърли обвиненията за умишлено фалиране на холдинга.

Има финансови резултати и когато цифрите говорят – редно е и каубоите да замълчат.

Директорът маркетинга и продажбите Александър Манолев обясни нападките с предстоящата приватизация.

Ако нещо влияе върху инвеститорския интерес, а от там и върху цената на компанията, това е неоснователно говорене, без факти срещу държавна компания в процес на приватизация. Това е нещо, което отблъсква инвеститорите и съответно би могло да повлияе върху цената.

Иначе от компанията съобщиха за нови опаковки на някои от марките цигари и по-ниски цени за други от средата на годината.
По публикацията работи: Наталия Ганчовска - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени