Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът: Минималната работна заплата ще стане 270 лв.

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет ще вземе решение в сряда за увеличение на минималната работна заплата от 240 на 270 лева. Мярката е в резултат на повишението с около 20-30 милиона месечно на приходите от митниците и НАП. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който откри рехабилитиран 7-километров участък Варна-Баир Баши -Добрич, финансиран от правителството и Световната банка.

Премиерът информира, че до 10 дни ще стане ясно с колко се увеличават пенсиите, но уточни, че увеличението ще е трайно, а не еднократно. Той обоснова решението за увеличение на минималната работна заплата така: за да не банкрутираме както съседните държави, да няма популизъм както е на Станишев и компания за това. Сметките позволяват към момента. Това ще ни струва някъде към 20 милиона.

Борисов каза още, че след среща с варненските рибари е взел решение от утре да бъде освободен местния директор на Изпълнителната агенция за рибарство и аквакултури Димитър Проданов.

Премиерът съобщи, че в началото на седмицата ще бъдат заверени сметките на болниците и ще бъдат преведени над 75 милиона лева. 18 милиона от тях са за варненската университетска болница "Света Марина".

По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна