Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Петков: Тепърва ще се разузнаваме с отбора от Македония

Наставникът на "Локомотив" София Диян Петков се чуди как неговите футболисти да отстранят македонския "Металург" в турнира Лига Европа
Снимка: БГНЕС

 

Старши треньорът на "Локомотив" София Диян Петков коментира в предаването "На финала" по Хоризонт на БНР, че тепърва той и колегите му ще се запознават с качествата на футболистите на "Металург" Скопие. Македонците са съперници на столичните железничари в първия им мач в Лига Европа. Първата среща е на 14 юли в Скопие, а реваншът е на 21 юли на националния стадион "Васил Левски".

Спортният директор на македонския футболен клуб "Металург" Скопие Никола Гошевски коментира мачовете от турнира Лига Европа с "Локомотив" София:

"Мисля, че шансовете са еднакви за двата отбора. Все пак малко предимство има "Локомотив", който има по-голям европейски опит. Второ, този отбор идва от България и знаем, че българският футбол има генерално по-висок рейтинг от нашия. Именно за това и в двата мача трябва да бъдем крайно внимателни и концентрирани. Вярвам, че имаме шансове да се противопоставим и, защо не, да се класираме за третия кръг. Ние като клубно ръководство, а вярвам и треньорският щаб, заедно с играчите ще вложим максимум сили и знания, за да изненадаме българите и да направим една крачка повече от миналата година. Това, че играем първият мач в Скопие, не е някакво голямо предимство. Но нашето желание е да победим в Скопие, по възможност без да получим гол".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна