Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бернар Валеро: Ръцете на Кадафи са покрити с кръв

Говорителят на френското външно министерство Бернар Валеро
Снимка: www.istanbul.edu.tr

"Ръцете на Кадафи са покрити с кръв и той трябва да си отиде" -това заяви в интервю за "Хоризонт" говорителят на френското външно министерство Бернар Валеро.

За всички е ясно, че Кадафи трябва да си отиде - ръцете са му покрити с кръв, той е начело на една диктатура 41 години. Колкото до съдбата на Либия, това трябва да решат самите либийци. Те трябва да решат каква демокрация искат и те водят преговорите в Тунис, посочи Валеро.

На въпрос за ситуацията в Сирия и действията на президента Башар Асад, говорителят заяви, че според Франция, правата на човека там се нарушават всеки ден от режима на Асад.

Башар Ал Асад не е чул посланието на международната общност. От всички, реформи, които той самият обяви публично, нито една не е започната. И това не е нашето виждане за нещата, а на сирийския народ, който не може да търпи повече тези дивашки репресии и това ужасно отсъствие на демокрация. Ние ще продължим на европейско ниво, от което е част и България, да предприемаме санкции така че да го принудим да промени нещата и хората да могат да протестират свободно, без заплаха за живота си, посочи говорителят на френското външно министерство Бернар Валеро.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна