Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменена бе среща между Дмитрий Медведев и Ким Чен-ир

Русия и Северна Корея анулираха планирана среща във Владивосток между руския президент Дмитрий Медведев и севернокорейския лидер Ким Чен-ир, съобщи южнокорейската осведомителна агенция Йонхап. Според Йонхап, която цитира руски източници, срещата няма да се състои, тъй като двете страни не са уредили различията в позициите си и това прави безпредметно провеждането й.

Японската агенция Киодо заяви, че срещата е била отменена заради влошеното здравословно състояние на Ким Чен-ир. Руски и японски медии съобщиха по-рано, че Медведев и севернокорейският лидер ще се срещнат на 30 юни или 1 юли във Владивосток.

Кремъл заяви днес, че руският президент не планира да се среща с Ким Чен-ир по време на посещението си във Владивисток. "В програмата на посещението на Дмитрий Медведев във Владивосток не е включена такава среща", каза говорителката на Медведев Наталия Тимакова.

По-рано тази седмица местен служител в далекоизточния руски град заяви, че се правят приготовления за посещение на севернокорейския лидер. "Ние никога не сме казвали, че той ще идва", заяви Тимакова. Източник от полицията във Владивисток каза, че на офицерите е било съобщено, че посещението на Ким Чен-ир е отменено.

По публикацията работи: Световните агенции
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна