Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Радев: Този ВСС трябва да довърши мандата си

Снимка: БГНЕС

Има подобрение в работата на ВСС. Този ВСС трябва да довърши мандата си. Това заяви в предаването „Преди всички” депутатът от ГЕРБ Емил Радев – член на парламентарната правна комисия.
ГЕРБ има единно становище по отношение на съдебната власт, но явно нямаме добра координация с изпълнителната власт в лицето на министър Попова. Това, което прави тя в момента, е малко извън парламентарната група, изказа мнение Емил Радев относно консултациите, които проведе вчера Маргарита Попова във връзка с възможностите за промяна в структурата на съдебната власт. Според него в момента няма нужда да се променя структурата на съдебната власт. По думите му има достатъчно други мерки, които могат да се предприемат и да се постигне достатъчен ефект, без радикални промени. Проблемите не са в структурите, добави още Радев.
Имената на новите членове на ВСС ще стоят 1 месец на сайта на парламента, така че тези имена да могат да получат достатъчно публичност, да може да стане обществено обсъждане и всеки, който има аргументи „за” или „против” тези кандидатури, да може да ги каже, посочи още депутатът. По думите му партия ГЕРБ не е номинирала свой представител, за да няма обвинения, че се опитва да овладее висшия кадрови орган на съдебната система.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна