Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ обяви част от кандидатурите си за кметове

Цветан Цветанов
Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ представи близо 50 кандидатури за кметове. Сред тях има петима депутати, четирима областни и трима заместник-областни управители. В повече от половината случаи ГЕРБ залага на досегашните кметове.

Освен тези кандидатури, ГЕРБ вече обяви, че застава и зад кметовете на Каварна Цонко Цонев, на Варна Кирил Йорданов и на Сливен Йордан Лечков.

Специално за кандидатурата на бивши национал, срещу когото има няколко дела, председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов каза: Данчо Лечков вложи личните си пари от всичко, което е успял да спечели в работата си навън като един доказан футболист и един авторитет. Данчо Лечков никога досега не съм чул да се занимава с рекет и изнудване или пране на пари.

В близо 20 общини ГЕРБ ще залага на досегашни градоначалници, сред тях е и кметът на Добрич Детелина Николова. Диян Мълзев е кандидатът за кмет на Елена. Той е далечен роднина на еврокомисар Кристалина Георгиева.

Областни управители ще се борят за градските кресла в Разград, Русе, Пловдив и Шумен. В Поморие, Гоце Делчев, Стара Загора, Велинград и Балчик ГЕРБ издига свои депутати. Те обаче няма да са единствените депутати, загатна Цветан Цветанов, издигнати за кметове. Най-младият кандидат за Гоце Делчев е депутатът Георги Андонов. Той е на 27 години.

За така наречените смесени райони ГЕРБ е преценил, че няма да се обявяват имена засега. За софийската кандидатура на Йорданка Фандъкова, Цветанов заяви: Самото необявяване не я изключва всъщност. Стратегически сме взели решение, че ще бъде обявена в един друг момент.

По публикацията работи: Добромир Видев - БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна