Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алексей Петров и Душана Здравкова са кандидатпрезидентска двойка

Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Обновена: 14.05

Обвиненият за глава на "Октопода" Алексей Петров и съоснователката на гражданско сдружение ГЕРБ Душана Здравкова ще участват като кандидатпрезидентска двойка в предстоящите избори през октомври. Това стана ясно от официално съобщение до "Хоризонт" на група граждански сдружения и от Инициативен комитет "Единение и екипност", които номинират двамата за поста.

В информацията се казва, че Петров и Здравкова "настоятелно призовават" президента да свика спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Причината според тях - заплахата от провал на противодействието на организираната престъпност и корупцията, вследствие на грубата намеса на изпълнителната власт в съдебната система, а също и опасността от задълбочаване на икономическата криза.

Алексей Петров заяви в интервю за "Хоризонт", че очаква подкрепа от премиера Бойко Борисов за своята подгласничка Душана Здравкова, съоснователка на ГЕРБ:

Аз даже очаквам министър-председателят да я подкрепи. В крайна сметка Душана Здравкова е негова духовна политическа майка (...). Политическият проект на г-н Борисов е създаден от г-жа Душана Здравкова. В този смисъл е съвсем логично да го направи.

На въпрос как ще се финансира кампанията му, Алексей Петров отговори, че това ще става и чрез sms-и: Ще потърсим от гражданите по различни модерни схеми, също чрез sms-си. Кампанията ни ще бъде прозрачна.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени