Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активисти на ДПС в Кърджалийско преминават към ГЕРБ

В Кърджалийско активисти на ДПС преминават в ГЕРБ. 11 души в село Велишане се отказаха от движението и днес подадоха молби за членство в управляващата партия. Според отцепилите се, кметове и активисти на ДПС притискат местните хора да гласуват за тях под заплахата от сериозни проблеми.

Село Велишане се състои от 7 махали, в които избирателите са около 100 души. Там винаги е печелил кандидатът на ДПС. От години селото има проблеми с водата, пътищата и земеделието, но според Севим Сали местната власт не им е помогнала. Той е бил независим кандидат за кмет на Велишане на последните местни избори. Като такъв е получавал много заплахи от активисти на ДПС, твърди той.

Според депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева, българските турци са били плашени, че ако не гласуват за ДПС, ще имат проблеми и ще загубят социалните си помощи. Отцепилите се от Движението казаха, че вече не се страхуват.

Преминалите днес към ГЕРБ са около 10 на сто от всички избиратели във Велишане. Предстои в селото да бъде учредена партийна структура. Такива организации ГЕРБ вече има в над 20 населени места, където ДПС държи местната власт.

По публикацията работи: Валя Апостолова - кор. на БНР в Кърджали
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна