Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Коларов: Насочваме се към по-значимите дела

Тодор Коларов
Снимка: БГНЕС

Новото ръководство на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество насочва усилия върху по-значимите дела - обясни пред "Хоризонт" председателят на комисията Тодор Коларов. По няколко случая се работи с партньорските служби в чужбина.

На комисията ще й се наложи да продължи да работи по стария закон за отнемане на имуществото, тъй като депутатите бламираха премането на новия проект. Коларов обясни пропуснатите ползи от отхвърления закон:

Щеше да позволи в случаите, когато прокуратурата повдигне обвинение срещу едно лице по точно определени текстове в закона, да бъде осъществено разделяне между наказателното и гражданското производство. Комисията, както по предложения законопроект, така и в настоящия закон би могла дори в случаите, когато лицето е осъдено, да не отнеме имуществото му.

Законопроектът, който беше отхвърлен, обаче, щеше да позволи в случаите, когато прокуратурата не успее да докаже виновността на лицето, ние да отнемем неговото имущество, когато има дисбаланс между приходи и разходи.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени