Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев: ГЕРБ са се превърнали в политическа полиция за следене на опозиционни партии

Снимка: БГНЕС
РЗС обвиниха ГЕРБ, че са се превърнали в политическа полиция за следене на опозиционни партии, а ДАНС и ГДБОП са техните инструменти, съобщи репортерът на БНР Даниел Инков. Те разпространиха декларация, в която изразяват силно възмущение от бездействието на властта спрямо политическия терор. От РЗС настояват правителството и парламента незабавно да излязат с официална позиция за взривовете от 19 юли. От партията разпространиха аудиозапис на служителя на ГДБОП Матей Жостов, който вчера е разговарял по телефона с председателя на Софийската организация на РЗС Александър Димитров, във връзка с билборд кампанията на РЗС „Ще уволня Бойко Борисов”. По думите на Димитров от ГДБОП живо са се интересували от тази кампания.
Лидерът на РЗС Яне Янев коментира този запис като политическа поръчка. На първия час, след като излезе в публичното пространство, че има такива билбордове, веднага от Агенция „Пътна инфраструктура” са привикали фирмата, от която ги наехме. Със заплахи да свалят билбордовете двамата представляващи фирмата господа дойдоха тук уплашени и разплакани, особено дамата. По думите на Янев от АПИ са обяснили, че лично Йорданка Фандъкова се е обаждала и е наредила незабавно да бъдат премахнати. Собствениците на фирмите са уточнили, че Фандъкова няма отношение към АПИ и по-късно се е разбрало, че лично по разпореждане на премира става това привикване, коментира той. От РЗС настояват премиерът Бирисов до края на седмицата да даде отговор, както и да предприеме действия за пенсионирането на председателя на ДАНС Иван Драшков.
Считаме, че тази група за политически поръчки, която винаги през годините е водена от Драшков и самият Драшков е бил политически интригант № 1 в системата за национална сигурност, продължава да мишкува и да се крие отзад, а всъщност да фабрикува подобни скандали, каза Янев.
От РЗС заявиха, че хората на Драшков за опасни и за предизборната кампания.

Целият репортаж чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна