Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гражданско сдружение „Сила”: „Лукойл” няма да спре да работи

Снимка: Архив
Доста добре изглежда проявата на контрол от страна на държавата, особено върху една от най-големите компании на пазара у нас, само че за съжаление, ако човек следи събитията, ще знае, че това по-скоро изглежда като някакъв финт от двете страни за избягване на неудобни въпроси. Това коментира в предаването „Преди всички” зам.-председателят на Гражданско сдружение „Сила” за София Йоана Иванова. Срокът за свързване на „Лукойл” със системата на НАП изтече в началото на годината, припомни тя и добави: Нас живо ни интересува как 6 месеца това не беше повдигнато и санкциите настъпват чак през юли.
Ако наистина рафинерията бъде спряна, е несериозно да се твърди, че няма да има криза на горивата, смята Иванова. Според нея „Лукойл” няма да спре да работи, в следствие на което криза на горивата няма да има, а компанията ще получи лиценза си обратно в много кратък срок.

Гражданско сдружение „Сила” организира в неделя поредния национален протест срещу цените на горивата. Протестът ще се проведе в по-големите градове. Не се предвижда блокиране на пътни артерии, посочи Иванова. Продължава да бъде в сила искането на сдружението държавата да си изпълни ангажимента - работната група, която да анализира състоянието на пазара на горива, да свърши своята работа. До момента тази група не е заседавала, подчерта Иванова.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна