Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чиновник в Държавния резерв е задържан за участие в престъпна схема

Снимка: БГНЕС

Задържани са четирима участници в престъпна схема с търговия на метал, осъществявана на територията на цялата страна. Единият от задържаните е материално отговорно лице в държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси", а двама от останалите в групата са с предишни присъди за подобни престъпления.

Престъпната група действала по точно установени правила – двама от участниците установявали контакти с представители на фирми, които кандидатствали и участвали в търгове за закупуване на метални части от държавната агенция. Те им обещавали успешно посредничество за спечелване на търга и то на по-ниска цена срещу определена сума. За достоверност фирмите получавали достъп до складовете на агенцията чрез неин служител за предварителен оглед на наличната стока.

Лидерът на престъпната група е задържан в столицата в момента на получаване на 2000 лева. Минути по-късно са арестувани и другите трима.

Съвместната операция на антимафиотите от София, Варна и Велико Търново е осъществена под ръководството на Софийската градска прокуратура.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени