Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха депо за незаконна търговия с едри преживни животни

Снимка: БГНЕС

Депо за незаконна търговия с едри преживни животни бе разкрито в троянското село Голяма Желязна от инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, съобщи нейният директор д-р Ивайло Йотов.

По време на съвместна акция с полицейското управление в Троян са открити 39 телета без ветеринарномедицински свидетелства. 24 от тях били без ушна и идентификационна маркировка. Животните са били открити на рампа за претегляне. На мястото е имало и осем микробуса, с които са превозвани животните, като седем от тях са без лиценз за превоз и търговия с едри преживни животни. Телетата са конфискувани.

По думите на д-р Йотов, тъй като в България няма депа, където да събират такива животни, те са превозени до Професионалната гимназия за ветеринарна медицина в Ловеч и за тях се полагат грижи, докато се уточни статутът им. За седем от животните са представени ветеринарно - медицински свидетелства от собственика им, а за още осем се очаква да бъдат представени такива в Областната дирекция по безопасност на храните. Собствениците на животните са от различни краища на страната. Става дума за незаконно депо за прекупуване и продаване на преживни
животни, допълни д-р Йотов.

На всички нарушители са съставени актове за установяване на административно нарушение по Закона за ветеринарномедицинската дейност.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна