Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Христов: Първанов е спасение за БСП

Снимка: БГНЕС

На изборите ГЕРБ ще вземе поне три от петте важни града, прогнозира в предаването "12+3" университетският преподавател Иво Христов. На ГЕРБ е отредена дясната роля, а БСП играе ролята на лява алтернатива. Определението "Център" също е много измислено по отношения на българската действителност, твърди анализаторът. Според Иво христов, вече 22 години сме свидетели на "вакханалия, наречена преход".

Първанов е изключително опитен политик, на фона на сегашното "насипно" състояние на БСП неговото идване ще бъде спасително.

БСП ще загуби президентските избори и за провала ще бъде обвинен Станишев. За съжаление, целият публичен дебат е пълен с отвличащи маньоври. Такъв лъжлив ход беше АБВ. Когато Първанов се върне и мобилизира целия си ресурс, БСП ще бъде в много по-добра позиция.

 Деленето на ляво и дясно няма нищо общо с българската реалност. То е наложено с определени цели- да бъде придаден на българския политически живот вид на псевдоевропейска и псевдополитическа нормалност. Има много измислени категории, призвани да обслужват проекти, нямащи нищо общо с действителността. Става дума за печеливша манипулация. Пълно е и с политически еднодневки, на които услужливо се осигурява достъп до медиите. Крайната цел е обслужване на олигархията, смята Иво Христов.

Цялото интервю на Даниела Якова с анализатора Иво Христов чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна