Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Заимов: Приех поканата на РЗС, защото изпитвам ярост

Снимка: БГНЕС

Синият кандидат за кмет на предишните избори Мартин Заимов коментира за "Преди всички" решението си да отиде на избори с друга листа - на РЗС.

Приех поканата на РЗС, защото изпитвам ярост. Не мога да приема, че нещата ще продължат по този начин. Не подкрепям некомпетентните действия от последните 20 години.Срам ме е от това, което се случва през последните 4 години. Много е малко и нерешително. Безкомпромисен съм към модела Софиянски-Борисов.

Ситуацията в партията на гоподин Борисов е същата като в тази на Сакскобурготски. Това са същите хора от социологическа гледна точка. Няма място за този тип формирования - лидерски. Това е тип политика, на който не вярвам. Смятам, че трябва да има опозиция на този тип политика. Същото чувство изпитвам по отношение на липсата на яснота. Не трябва да се допускат лидерски проекти, каза Мартин Заимов.

От много години имам труден разговор с колегите си. Уважавам избирателите, смятам, че са научили страшно много през последните 20 години и съм сигурен, че формирование като ГЕРБ няма бъдеще.

Цялото интервю на Силвия Великова с Мартин Заимов чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени