Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любо Пенев: Можем да победим "Левски"

Снимка: Архив

Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев, изрази на пресконференция мнението, че отборът му може да си тръгне с трите точки от стадион Георги Аспарухов.

Литекс гостува на Левски в събота от 20.30 часа, в мач от 6-тия кръг на А футболна група

"Всички мачове за шампионите са специални и важни, смята Пенев. Уважавам всички противници, независимо дали играят добър или не толкова добър футбол. Когато играеш срещу силен или срещу по-посредствен съперник, винаги взимаш три точки при успех.

Нашето настроение винаги трябва да бъде едно и също. Не трябва да има подценяване, независимо срещу кого се изправяме. Готови сме за мача. Няма контузени и тренирахме нормално през седмицата.

Очакваме добър мач, което означава крайният резултат да бъде в наша полза. Не правим никакви сметки, има ги и трите знака. Ние сме гости и се целим в двойката."

Специалистът призна за класата на отбора на Левски, победил Литекс в София през миналия сезон.

"Левски е един от силните и водещи отбори в България, един от претендентите за титлата. Вярно, че миналата година те ни нанесоха единствената загуба. Това е минало. Първенството е ново, както и мачът.

Има нови идеи. Наясно съм със състава, наясно съм с идеята как да ги победим. Въпросът е как ще се изпълнят поставените задачи. Познавам Левски добре. Може да ни изненадат, но и аз съм подготвил някои капани в защита и в нападение. Ако има напрежение, то трябва да бъде положително.

Това е един мач, в който всеки един футболист иска да играе. Излизаме срещу силен съперник и те също ще искат да ни победят. Очаквам интересен и оспорван мач. Рано е да се правят сметки в първенството, защото то е в самото начало.

Важно е да се печелят точки. Това е мач, в който всеки един футболист може да покаже своите качества. За съдийството - искам то да бъде реално, без да ни помагат или ощетяват. Искам съдията да свири това, което се случва на терена, без да се правят компенсации", каза още Любослав Пенев.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени