Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силвия Митева с 2 бронзови медала от световното по художествена гимнастика

Силвия Митева спечели 2 бронзови медала на световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие, Франция
Снимка: БГНЕС

 

Силвия Митева постигна най-големия успех в кариерата си и за българската гимнастика в последните години, след като спечели 2 бронзови медала във финалите на отделните уреди на 31-то световно първенство по художествена гимнастика, което продължава във френския град Монпелие. Българската гимнастичка изигра невероятно съчетанията си на бухалки и лента и се класира трета с еднакви оценки от 28.300 точки. На обръч и топка Митева остана четвърта.

През 2009-та година в Мие, Япония, Силвия Митева спечели бронз на лента и вече има в колекцията си три медала от световни шампионати.

След златните си отличия на обръч и топка олимпийската и световна шампионка Евгения Канаева от Русия взе и титлите на бухалки с 29.600 точки и на лента - 29.400 точки. Среброто на всичките четири уреда остана за друга рускиня - Дария Кондакова. Тя получи оценки 29.300 точки на бухалки и 29.250 точки
на лента.

България е на 3-то място в класирането по медали след четвъртия ден на световното първенство по художествена гимнастика. Страната ни завърши на 5-то място в отборното класиране, където титлата спечели Русия, пред Беларус и Украйна. Русия води в класирането по медали с 9 отличия (5 златни и 4 сребърни), на второ място е Беларус с един сребърен и един бронзов медал, а на трето - България с два бронзови медала. След нас са Украйна и Израел с по едно бронзово отличие. Днес Русия вероятно ще спечели нови два медала, тъй като Канаева и Кондакова са фаворитките за златото и среброто в многобоя.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени