Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 100 души протестират във Видин заради неремонтирания надлез на входа на града

Снимка: БГНЕС

Близо 100 души не се уплашиха от дъжда и се включиха в организирания от инициативен комитет граждански протест за дострояване на надлеза на входа на града. Протестиращите се събраха на затвореното преди 2 години за неотложен ремонт платно на надлеза без да блокират движението.

Второто платно, което от над 2 години поема целия трафик  също се руши. Протестиращите искат надлеза да в началото на бул. "Панония", който е ключова пътна артерия във Видин да бъде възстановен. Преди протеста организаторите заявиха, че няма да блокират движението. Борис Стругарев  от комитет "За спасение и възраждане на Видин" заяви: 

Митингът не е партийно-политически. Ние поканихме кандидатите за кметове от всички политически партии вземат участие. Каним всички да присъстват, независимо от пристрастията им. Обещавам, че ще продължим борбата. Знаем, че това няма да стане веднага, но ще отстояваме този надлез. 

Близо 1500 души са се обявили в социалната мрежа в подкрепа на инициативния комитет. Надлезът е строен преди около 40 години и основен ремонт не му е правен. Хората искат да бъде предвидено финансиране за ремонтните дейности и тяхното разходване да бъде контролирано.

Преди 3 години 850 000 лв. бяха присвоени от фирма, която трябваше да направи ремонт на съоръжението. През 2011 г. за обновяване на пътното съоръжение МРРБ отпусна над 1,5 млн. лв. Парите обаче бяха спрени, защото, според европейските изисквания, не може да има повторно финансиране на обекта. Съдът все още не се е произнесъл къде са първоначално инвестираните 850 000 лв.

Тотка Нинова - кор. на БНР във Видин

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна