Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Радуканов не скри амбициите си за селекционер на националния отбор

Снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на футболния клуб ЦСКА Милен Радуканов заяви, че има амбиции един ден да стане селекционер на националния отбор. Както е известно, името на Радуканов бе сред споменаваните варианти за нов национален селекционер, който да води представителния тим в световните квалификации. "Всеки треньор има амбиции да води националния отбор и аз не правя изключение. Щом Венци Стефанов смята, че съм добър вариант за националния отбор, значи разбира от футбол. До момента обаче никой от БФС не е говорил с мен", каза Радуканов на традиционния си брифинг.

Треньорът изключи възможността за подценяване на Славия в предстоящия шампионатен мач между двата отбора утре на стадион "Българска армия". "За нас не са важни рекордите, а точките. Срещу столичните отбори няма лесни мачове. В Славия са събрани много опитни футболисти. По време на паузата в първенството работихме на спокойствие, тъй като вниманието беше насочено към националния отбор. Когато момчетата се трудят и работят сериозно, нещата се получават", каза още Милен Радуканов.

Нападателят Янис Зику, който получи контузия в последния шампионатен мач срещу Светкавица, тренира пълноценно от три дни, но все още не е готов на 100 процента и Радуканов може да предпочете да запази голмайстора си за предстоящите тежки мачове от първенството. За мача със Славия треньорският щаб на "червените" няма да може да разчита на контузените Иван Бандаловски, Денис Халилович и Мартин Дечев. "Бандаловски има по-сериозна контузия и няма да играе в следващите 10 дни. Надявам се да бъде готов за дербито с Левски", каза Радуканов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени