Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама заместник-министри бяха освободени заради незадоволителна работа

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от работата на двамата заместник-министри.
Снимка: БГНЕС

Двама заместник-министри си отиват заради незадоволителна работа. Това са заместник-министърът на транспорта Първан Русинов и на културата Тодор Чобанов.

Защото се наложи вече от един месец аз да ръководя електронното правителство. А това преди две години съм го възложил на него. Искам и там до 8-10 месеца да сме приключили с електронното правителство. Много пъти съм казвал, че който не издържа на ритъма и не работи с темповете, които искам, просто слагам друг, обясни премиерът Бойко Борисов решението си за Първан Русинов.

Новият заместник на министър Ивайло Московски ще бъде Валери Борисов, който досега е бил директор на дирекция "Електронно управление" в транспортното министерство.

След като разгледа археологическия обект под базиликата "Света София", Борисов съобщи и мотива си за освобождаването на Тодор Чобанов. Искам по-голям ритъм на работа. По-бързо искам за 6 месеца това да е приключено защото искам светът да му се радва, заяви премиерът.

От своя страна министърът на културата Вежди Рашидов каза, че това е решение на премиера. Чобанов е един много млад, много перспективен и талантлив човек. Той много добре си е учил уроците, но премиерът реши, че имаме обем работа и тази работа трябва да се върши. Да, Чобанов няма опит нито в археология достатъчно, а ние имаме страхотнo много по европейските програми археологически обекти, които са много деликатни в изпълнението, обясни Рашидов.

Няма да има назначение на мястото на Чобанов. Работата ще извършва от новоназначения преди дни заместник-министър на културата Георги Стоев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна