Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христина Христова: След изборите ще има преструктуриране на политическото пространство

Снимка: БГНЕС
ГЕРБ се оказват лява партия с данъчната си политика, с увеличаване на осигурителната тежест, с популизма, който наблюдаваме непрекъснато. Въобще сегашното положение в страната е израз на тази вълна, от която се страхува ЕС- национализъм и популизъм съчетани в едно. Труден е изборът за НДСВ. Това каза за "Хоризонт" лидерът на НДСВ Христина Христова:

Още сега ще трябва българските медии да направят анализа какво деформира вота в България, какво се случи на тези избори. Аз мисля, че имаше много политически произвол, много полицейски натиск, опити за служебно печелене на изборите. Веднага ви давам един пример с община Аврен, Варненска област, където кандидатът на НДСВ и коалиция щеше да спечели на първи тур и той беше елиминиран.

Христова обясни още, че НДСВ подкрепя Меглена Кунева, защото е либерален кандидат:

Над 500 хиляди избиратели са дали гласа си за нея. Аз мисля, че Кунева е либерален кандидат.

След тези избори ще има преструктуриране на българското политическо пространство и вярвам, че ще бъде в посока на обединяване на политическите сили – център и дясно, които могат да се обединят. Много политически сили имат подобни ценности като тези на НДСВ- такива, които са в парламента например СДС, такива, които са извън него- Общността на демократичните сили, земеделските организации, каза още Христова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна