Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идва поколение, което осъзнава, че трябва да се гласува

Снимка: БГНЕС

Трима души от различни сфери коментираха в студиото на "Хоризонт" хода на изборния ден, както и качествата и недостатъците на избирателната кампания - поетът Владимир Левчев, преподавател в Американския университет в Благоевград, Мартин Кадинов, представител на интернет обществото и режисьорката Мариана Евстатиева, която се включи по телефона. И тримата бяха дали своя глас и обясниха защо смятат избирателната активност за толкова важна за развитието на обществото.

Ако не избираме президент, министър-председател и кметове в страната, ако няма конституция и закони, които се изпълняват, няма да има и демокрация, обобщиха събеседниците. Те изразиха единодушно становището, че хората в една държава са тези, които със своя вот и воля могат да дадат насока на бъдещето на страната.

Според Мартин Кадинов идва поколение, което почва да осъзнава, че трябва да гласува. На коренно противоположно мнение застана Мариана Евстатиева, която сподели загриженост, че в избирателната секция, където е гласувала, е имало много малко млади хора. Според нея младите нямат политическа култура, не са политически грамотни.

Чуйте цялото интервю с Владимир Левчев, Мартин Кадинов и Мариана Евстатиева в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна