Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев обвини ГЕРБ в манипулиране на вота

Лидерът на РЗС Яне Янев обвини ГЕРБ в манипулиране на вота. Той се опита да влезе в сградата на Общинската избирателна комисия в София, която е в зала "Универсиада". От ГЕРБ отхърлиха обвиненията.

Опитът на Янев да влезе в сградата е бил осуетен. Лидерът на РЗС заявил, че има манипулации на вота и обвинил двама народни представители на ГЕРБ - Станислав Иванов и Иван Божилов, че са били вътре, което според Янев е нарушение.

В официално съобщение на ГЕРБ се посочва, че двамата депутати наистина са били в сградата на Общинската избирателна комисия в София, но в качеството си на районни координатори на ГЕРБ, а вътре са влезли, представайки пълномощни, които им делегират правото да представляват ГЕРБ в изборния ден в Общинските и Секционните избирателни комисии в Столичната община. В съобщението на ГЕРБ се посочва и че още вчера представителите на другите партии в Секционните избирателни комисии са се опитали да бойкотират изборния процес, като в късните часове на нощта са напуснали помещението на Общинската избирателна комисия, оставяйки чувалите с бюлетини без надзор.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна