Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Пенев: Аз не съм служил в пожарната, а в редовна армия

Снимка: БГНЕС

Защо да ме викат на пожар? Аз не съм служил в пожарната, а в редовна армия -така шеговито отговори новият старши треньор на ЦСКА Димитър Пенев на въпрос дали му е омръзнало да бъде пожарен вариант за треньорския пост на ЦСКА.

На импровизирана пресконференция на стадион "Българска армия" Пенев заяви, че подготвя изненада в състава за дербито с "Левски". Стратега обмисля да даде шанс за изява на някои от младите таланти, които досега рядко попадаха в титулярния състав.

Знаете, че винаги съм имал отнешение към изненадите и участието на млади играчи. Имаме и млади, и опитни. Може някой млад да играе утре. Но със сигурност ще играят най-добре подготвените, каза Пенев.

Единственият проблем за треньорския щаб е контузията на десния бек Иван Бандаловски, който няма да може да играе срещу "сините".

Отиваме на лагер с група от 20 човека. Отборът е мотивиран и трябва да играе не само заради мен, но и за името си. Съобразяваме се и с противника, но по-важно е как ще играем ние. В челото на класирането сме и трябва да задържим позициите си, коментира Пенев.

Работим така, както сме работили и преди. С Радуканов не сме се разделялие, вчера пак говорих с него. ЦСКА има много добри футболисти за българското първенство. С играчите трябва да си говорим на "ти" за футбол, а след мачовете може да си говорим и на "вие", продължи старши треньорът.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна