Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До обяд за кмет на общината Силистра гласуваха 31% от избирателите, а за президент - 29%

До обяд за кмет на общината Силистра гласуваха 31% от избирателите, а за президент - 29%. В прокуратурата, полицията и Общинските избирателни комисии са постъпили нови жалби за нарушения.

Сигнал за емисари, които купуват гласове срещу пари и други материални облаги в Силистра и околните села, е подаден в прокуратурата от щаба на единия кандидат за кмет на общината. Според данните, незаконните действия се извършвали с 5 автомобила.

От щаба на кандидат за кмет на Тутракан са изпратени 3 жалби за нарушения.

Сигналите са за незаконна агитация и раздаване на предмети срещу гласуване за определен кандидат, а също и за карто нче с номера на бюлетината на единия от кандидатите, поставено в тъмната стаичка на изборна секция в града.

Три жалби до прокуратурата и полицията и една до ОИК за нарушение на изборния процес в Силистра постъпиха преди обед от щаба на местна коалиция.

Единият от сигналите е за забранена агитация и контролиран вот чрез извозване на избирателите до урните в различни квартали на Силистра и село Калипетрово. В жалбата са посочени конкретни регистрационни номера и марки на автомобили, с които се извършват нарушенията. Сигналът е изпратен и до полицията за проверка.

От щаба на местнa коалиция настояват прокуратурата да разпореди спиране на достъпа до местно електронно издание, в което под формата на анонимни коментари са публикувани обидни квалификации за единия от кандидатите за кмет на Силистра.

Информация на Маргарита Иванова - кор. на БНР в Силистра.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна