Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Велев е новият наставник на "Локомотив" Пловдив

Снимка: БГНЕС

Бившият полузащитник на футболния "Левски" Емил Велев, който като старши треньор е работил в родния си клуб, както и в "Славия" и в Израел, беше представен днес като нов наставник на "Локомотив" Пловдив. Велев поема две длъжности едновременно - старши треньор и спортен директор. Той заема местата на Драган Канатларовски и Бранко Милованович, които бяха уволнени вчера от собственика на "черно-белите" Константин Динев заради слаби резултати.

Легендата на "Локомотив" Пловдив Христо Бонев представи новия треньор пред медиите тази сутрин и му връчи клубно флагче. След неуспешния мач срещу "Левски" в София знаете, че вчера нашият собственик Константин Динев взе кардинални решения. Може би от мисълта, че се отдалечаваме от целите, които бяхме поставили в началото на първенството - да съумеем да се класираме сред първите три отбора и да участваме в турнирите на УЕФА, виждайки вече разликата в точките между първия и нас, вчера бе освободено цялото техническо ръководство на отбора. Собственикът Константин Динев ми даде възможност аз да представя ново ръководство на нашия клуб "Локомотив". Аз смятам, че е излишно да ви представям Емил Велев. Всички, които се занимавате с футбол, го знаете -първо, и като футболист, второ, и като треньорска кариера. Искам пред всички вас да му пожелая успех, да го приветствам с добре дошъл в нашата къща, защото ние смятаме "Лаута" за наш дом, каза още Христо Бонев.

И ако можеш да помогнеш да изпълним желанието на нашите хиляди привърженици и на нашия собственик да участваме в турнирите на УЕФА, нашата благодарност ще бъде такава, каквато не си виждал в нито един отбор, в който си работил, обърна се към новия треньор легендата на "Локомотив" и на българския футбол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна