Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите пропуснаха чудесна възможност

Снимка: Архив

България пропусна чудесна възможност да излезе начело в квалификационната си група за Евро 2013 при младежите.

На Градския стадион в Ловеч, българите завършиха наравно 1:1 с Австрия.

Александър Тонев вкара за нашите в 12-ата минута, а Кристоф Дибон се разписа за съперника. Така "лъвовете" събраха актив от 8 точки от 5 изиграни срещи и са само на точка зад лидера Холандия.

От щаба на България имаха претенции към поредица от спорни отсъждания на главния съдия Толга Юскалфа. В 68-ата минута той остана безмълвен при ситуация, при която резервата Самир Аяс като че ли беше фаулиран на дъгата пред наказателното поле. 


За еврофиналите след 2 години директно се класират победители в 10-те квалификационни групи, както и 4-те отбора на второ място с най-добри показатели, като се вземат предвид само резултатите срещу първия, третия, четвъртия и петия. Причината е, че в квалификациите има 2 групи с по 6 отбора и 8 групи с по 5.

14-те национални отбора, класирали се за плейофите, се разпределят с жребий в 7 двойки, които в два мача ще определят 7-те финалиста за Евро 2013. Домакинът Израел се класира директно.

Състави:

БЪЛГАРИЯ: Кунчев, Пашов, Колев, Терзиев, Ил. Миланов, Цветков, Димов, Тонев, Кирилов, Балджийски (89-Ив. Василев), Р. Василев (56-Аяс)

АВСТРИЯ: Радлингер, Дилавер, Роджър, Шминпел, Холцхаузер, Вайман, Алер (58-Елснег), Харт, Дибон, Тигъл (79-Тадич), Фаркас (71-Шютц)

КЛАСИРАНЕ :
1. Холандия           4   7:2  9 точки
2. Шотландия        4    9:4  8
3. БЪЛГАРИЯ         5    6:4  8
4. Австрия             5    7:7  5
5. Люксембург       4   4:16 0

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна