Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов е на лечение в София

Снимка: Ива Антонова

Двамата нападатели, които пребиха директора на АЕЦ "Козлодуй" Александър Николов, са били с качулки.  Николов е нападнат с остър предмет и има прорезна рана в областта на дясното ухо. Той е настанен за лечение в частна болница в София, научи "Хоризонт". Николов е докаран през нощта с полицейски екскорт.

МВР все още издирва двамата нападатели. Полицията работи по 4 версии, като основната е, че нападението е било с цел сплашване, защото няма данни Николов да е бил ограбен след побоя. Цялото ръководство на МВР-Враца в момента е в Козлодуй. Говорителят на врачанската полиция Красимир Василев заяви:

Лично потърпевшият се е обадил в РПУ - Козлодуй и е съобщил, че неизвестни лица са го нападнали пред блока, в който живее. В резултат на нападението е получил рана на дясното ухо. Няма опасност за живота му. От страна на Областната дирекция на МВР са предприети всички мерки. Извършват се оперативно-издирвателни мероприятия с цел да се установят извършителите.

Николов е изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" от септември. Той е завършил Техническия университет със специалност "Ядрена енергетика". Работи в централата от 1986 година, има мениджърска квалификация от стопанската академия в Свищов и е завършил различни международни курсове по безопасна експлоатация на атомни централи

Николай Христов и Ива Антонова

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна