Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В МС ще обсъдят размера на таксите, събирани от "Автомобилна администрация"

Снимка: БТА
На редовното си заседание на Министерския съвет ще се обсъжда 100 лева да бъде таксата за шофьорски изпит, ако той се провежда в кабинет на учебен център. Тарифата е за всяка група, независимо от броя на хората в нея. Правителството ще разгледа промени в таксите, които се събират от Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". Измененията са свързани с някои лицензи, разрешения и други документи, издавани от ведомството.

Когато шофьорският изпит е в кабинет на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация” от всеки кандидат ще се събира такса от 20 лв. 20 лв. ще плащат кандидат-шофьорите и за практическия изпит.

Голяма част от променените тарифи са свързани с опасните товари. Въвежда се такса за разглеждане на заявления и издаване на удостоверение за одобрение на пътни средства, превозващи опасни товари. 100 лв. ще е тарифата за удостоверение за изменение на конструкцията на пътното средство. За удостоверение за определяне на техническата служба тарифата ще бъде 200 лв.

Правителството отново отпуска допълнителни средства над предвидените в бюджета за Българската национална телевизия. БНТ ще получи близо 3,4 млн. лв., за да покрие дълговете си към БТК.

Информацията допълва Мира Стефанова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени