Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Кирилов - Японеца е трябвало да предаде 10 000 евро на Николай Велков

Снимка: Архив
10 000 евро е трябвало да предаде Кирил Кирилов - Японеца на Николай Велков, за да се потули инцидент между двамата. Това съобщи за "Хоризонт" директорът на ГДБОП старши комисар Станимир Флоров. Велков бе задържан от антимафиоти близо до хотел „Радисън” в София в момента на получаване на подкупа.

Скандалът между Велков и Японеца започнал след инцидент между двамата в заведение. Тогава Велков се оплака, че Кирилов го е бил. Впоследствие стана ясно, че Японеца е трябвало да даде определена сума пари на сочения за част от Октопода Велков, за да не се стига до съдебно дело. Станимир Флоров уточни:

Във връзка с този инцидент, за да си решат проблемите по този начин, а не в съда. Искана е една сума, но в момента на задържането на г-н. Велков е предадена сумата от 10 000 евро или 20 000 лева. Господин Киров дойде в сградата на ГДБОП, за да подаде жалба и оплакване, тъй като самият инцидент е възникнал във връзка с отправена заплаха в заведението.

Малко преди да бъде арестуван Велков даде брифинг, на който спомена и конкретния инцидент:

Този побой, който ми нанесе Киро Японеца да стане „ В групата Октопода, виждате ли, мозъка се бие с Киро Японеца” и това нещо да изглежда в очите на обществото като някаква бандитска измислена ситуация. Вярвайте ми няма толкова случайни неща.

Това не е първият арест за Николай Велков. Адвокатът бе задържан и при акция "Октопод" на МВР. Твърдеше се, че той е един от мозъците на организацията. По-късно обаче Велков беше освободен от съда.

Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна