Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нина Хаджийска: Търсихме Бончеви, за да им върнем парите

Снимка: Архив
Председателят на фондация "Утре за всеки" Нина Хаджийска заяви, че е търсила Бончеви за връщане на сумата 157 000 евро, която бе преведа по сметка на фондацията. Ние сме ги търсили. Те не ни отговориха. Наистина сме ги търсили. Изпращали сме им писма. Това е бил момент, в който не са искали да имат контакти с нас. Във времето нещата се промениха и пак ще отговоря, че ние нямаме средства, фондацията не е частна организация, не е частна тази сграда, в която са инвестирани по проекта тези средства и затова нямаме параметри, в които да влезем, за да разполагаме с финанси, коментира Хаджийска в предаването "Преди всички".

На въпрос как ще реагира фондацията, ако съдът постанови, че парите трябва да бъдат върнати Хаджийска заяви: Нека да дойде това време, тогава вече има някакви законови решения.

Днес Фондацията ще представи състоянието на проект за създаване на център за социална рехабилитация и интеграция на възрастни хора, претърпели оперативно лечение на рак на млечната жлеза. На лечение в центъра вече са били 50 жени.

Това е социална рехабилитация, една подкрепа, едни практически занятия за възстановяване на психическото, емоционалното, обясни тя.

Проектът се реализира в съответствие с целите на ЕС за предоставяне "Социални услуги за социално включване" по програма "Развитие на човешките ресурси".

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна