Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ген. Румен Миланов: Националната сигурност се нуждае от нов закон

Снимка: БГНЕС

Между 800 и 1000 лева са заплатите на шефове и експерти в БОРКОР. Щатните са 40 души, останалите  - близо сто са привлечени да се включат с инфорацията, с която разполагат. Имаме проблем с IT специалистите, които за тези пари няма да кажат и "Добър ден". Това каза в "12+3" шефът на БОРКОР генерал Румен Миланов.

Създаде се впечатление, че тази структура е готова и започва да произвежда. Това е невъзможно. По същество, в областта на корупцията и в други области има и постигнати резултати, има и пропуски, но всичко е епизодично. Идеята е да се систематизира и да се търси нов подход в противодействие на корупцията като се обединят усилията на трите власти. В момента Центърът създава предспоставки за това и вероятно някъде към юни ще заработи. Нужен е комплексен анализ. Проектът не работи по конкретни случаи - всички се изследват на фона на  развитието на средата, каза още ген. Миланов. 

Има и идея да се мисли за Закон за националната сигурност - отделните структури и координацията между тях да бъдат определени. Тази необходимост все повече се налага, защото с координацията ще се повиши и ефективността на службите.

Цялото интервю на Снежана Иванова с ген. Румен Миланов чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна