Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Марин: Средствата за вицепрезидент не отиват напразно

Снимка: БГНЕС
С голямо вълнение приех наградата, защото тя означава висока оценка. Критиките са полезни, когато са обективни, другото го отминавам и не искам да го коментирам, каза в «12+3» вицепрезидентът Ангел Марин за ордена "Стара планина", който получи в края на втория си мандат.
Човек винаги си мисли, че би могъл да направи доста повече, но изпитвам удовлетворение от изпълненото.
За двата мандата българско гражданство получиха над 81 хил. души.
Философията на предоставяне на българско граждане трябва да отчита това, че част от кандидатите използват това да отидат в други страни. Няма статистика колко от хората, които са получили гражданство заминават в чужбина.
Молби за помилване са подали над 9 хил. души. Разгледани са молбите на над 8500. 533-ма души са били помилвани, което е 6.5 проента. Отхвърлените молби са 93.7 процента. Къде и кой е определил, че щом някой е извършил убийство не може да бъде помилван? Присъдите са публични, но когато се дава информация за един човек, трябва да се иска неговото съгласие. Самите помилвани не искат това да става публично достояние.
Много бих искал хората да имат реална представа за това, което свърших. Средствата, които се заделят за вицепрезидент не отиват напразно. Имам притеснения, че няма да се обръща достатъчно внимание и на Маргарита Попова, за да се разбере какво точно върши. Пожелавам й да бъде оценена като необходим и полезен човек на държавата.
Моят път е напред - така отговори Марин на въпрос с какво ще се занимава след президентството. 

Цялото интервю на Снежана Иванова с Ангел Марин чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна