Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама отличи Пачино за принос към изкуството

Ал Пачино
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Носителят на "Оскар" Ал Пачино беше удостоен с Национален медал за принос към изкуството от американския президент Барак Обама, предаде БиБиСи. Наградата му беше връчена на церемония в Белия дом. На нея бяха отличени и други 16 артисти и организации, сред които кънтри певецът Мел Тилис и поетесата Рита Дав.

Сред филмите, в които е участвал Пачино, са "Серпико", "Кучешки следобед", "Кръстникът" и "Усещане за жена", за който печели награда "Оскар" за най-добра мъжка роля.

На церемонията президентът Обама подчерта неизличимата следа, която носителите на медала са оставили в американската култура.

Почитаме таланта ви, почитаме кариерите ви и забележителния ви принос към страната, която обичаме. През историята ни Америка е напредвала не само заради волята на гражданите ни, визията на лидерите ни или мощта на армията ни. Америка се е развивала и заради картините, стихотворенията, историите и песните, театъра и танците, които са ни дарявали утеха, давали са ни увереност, вдъхновявали са в нас чувство за взаимно разбирателство и нужда винаги да се стремим към по-добър съюз, каза Барак Обама.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна