Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение във видинската община Бойница

Снимка: БГНЕС

И днес продължава да бъде валиден жълт код за осем области в Западна и Централна България. Очакват се ниски температура в областите Видинска, Монтанска, Ловешка, Габровска, Пернишка, Кюстендилска, София-област и София-град. Ситуацията се нормализира, но все още има критични места. Сред тях са няколко населени места в община Бойница, област Видин.

В ефира на предаването "Преди всички" областният управител на Видин Пламен Стефанов обясни, че ситуацията в региона продължава да е сложна. Отчасти снеговалежът е спрял, но появилият се западен вятър създава големи допълнителни усложнения. До Бойница може да се достигне единствено по третокласен път от Кула. Останалите места на практика трудно могат да бъдат достигнати с нормална, дори и със снегопочистваща техника.

Областният управител увери слушателите, че благодарение на създадената организация, жителите на деветте изолирани населени места ще бъдат снабдени с хляб, храна и лекарства. Продължава разчистването на пътищата, единствено вятърът създава трудности на почистващите екипи.

Основните пътища във Видинско са проходими при зимни условия. Граничните пунктове работят, с изключение на ферибота, който не се движи заради ледохода по река Дунав. Язовирите в област Видин са почти празни и са под постоянно наблюдение, увери областният управител Пламен Стефанов.

Чуйте цялото интервю на Борислава Борисова с Пламен Стефанов в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна